Kauppakadun Appro in English

Info

Lähtö | Rastipaikat | Loppubileet | Aikataulu | Säännöt | Suoritusmäärät | K-18Mitä laitan päälleni?

Tapahtuma

Kauppakadun Appro on opiskelijatapahtuma, jossa suoritetaan leikkimielisesti akateemisia tutkintoja keräämällä suoritusmerkintöjä Appro-diplomiin virallisissa rastibaareissa.

Kierros huipentuu loppubileisiin, joissa tentaattorit arvioivat kandidaattien suoriutumista. Edulliset Appro-hinnat ja rento tunnelma takaavat Suomen parhaimman opiskelijaelämyksen.

Lähtö

Lähtöpaikalla on viime vuoden tapaan monenmoista viihdykettä! Approfiilikseen voit virittäytyä reivaamalla reivikontissa tai ratsastamalla Jyväskylä Entrepreneurship Society eli JES:in rakkailla keppihevosilla. Lisäksi voit tulla testaamaan taitojasi tanssipelissä, ostella Merkatun haalarimerkkejä tai nauttia vain mahtavasta approfiiliksestä!

Lähtöpaikkana toimii Jyväskylän yliopiston Kampuksen urheilukenttä (Lozzin ja U-hallien välissä). Kulku lähtöpaikalle Pitkäkadun kautta. Ensimmäinen lähtöaika on klo 16.00 ja viimeinen klo 19.00. Lähtöjä on viidentoista minuutin välein.

Lippuusi kirjattu lähtöaika on sitova. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen sitä. Tällä tavoin pääset liikkeelle mahdollisimman sujuvasti ja vältämme pahimmat ruuhkat niin lähtöpaikalla kuin myöhemmin rastibaareissakin.

Muista ottaa mukaan lippusi sekä lisäksi myös virallinen henkilöllisyystodistus (opiskelijakortti ei kelpaa, mutta ajokortilla pääset), sillä se tarkistetaan jo lähdön yhteydessä.

Vinkki! Appro-suoritus kannattaa aloittaa Jyväskylän alakaupungista tai satamasta, joissa palvelee lukuisia baareja ja missä jonoja ei ole vielä alussa päässyt kertymään.

Rastipaikat

Rastipaikat löydät nettisivuiltamme sekä lähdöstä saatavasta suorituspassista. Leiman saat pääsääntöisesti rastipaikan narikasta tai baaritiskiltä. Leiman saat alkoholiannoksista, alkoholittomista annoksista (alkoholiton olut, alkoholiton siideri, limu, kahvi/tee sekä muita alkoholittomia vaihtoehtoja riippuen rastipaikasta) sekä ruuasta. Suosittelemme nauttimaan approilun yhteydessä myös vettä, vaikka vedestä ei leimaa tulekaan. Suosithan käteistä ja lähimaksua.

Loppubileet

Suoritettuasi tutkinnon, kierros päättyy loppubilepaikkaan Paviljonkiin, jossa tentaattorit arvioivat suorituksesi ja saat haalarimerkin. Sisäänpääsy Paviljonkiin tapahtuu Uno Savolan kadun puoleisista ovista. Paviljongissa illan aloittaa Windows95man, mutta approkansaa tulee tanssittamaan myös Gasellit sekä Pete Parkkonen.

Paviljongin lisäksi Approrannekkeella pääset myös virallisille varjojatkoille Club Escapeen. Huomioithan, että molempiin loppubilepaikkoihin pääset ainoastaan lähtöpaikalta saatavalla rannekkeella. Pelkkä lippu ei oikeuta sisäänpääsyyn. Huomioithan myös, että Club Escapessa tulee maksaa eteispalvelumaksu (3 €).

Aikataulu

Ensimmäinen lähtö starttaa Kampuksen kentältä klo 16.00 ja viimeinen klo 19.00. Lähtöön pitää ehdottomasti saapua ajoissa. Pidä huolta tenttiajastasi läpi illan.

Säännöt

  1. Jokaisen tenttijän on noudatettava lakeja, asetuksia ja järjestyssääntöjä sekä toteltava virkavallan määräyksiä.
  2. Tenttijän tulee olla täysi-ikäinen. Jokaisen on todistettava ikänsä lähtöalueella.
  3. Älä roskaa tai muutenkaan sotke kaupunkia, varmastikin jaksat huolehtia roskat lähimpään roskikseen ja pidättää lähimpään vessaan asti.
  4. Tutkinto suoritetaan paikallisissa tenttipaikoissa. Muistathan leimauttaa diplomisi jokaisen läpäistyn tentin jälkeen.
  5. Tenttiaika on 5 tuntia, tohtorikokelailla 6 tuntia.
  6. Ethän fuskaa - ylemmän tutkinnon saa suorittaa vain, jos on suorittanut sitä edeltävän alemman tutkinnon edellisinä vuosina.
  7. Approbaturin suorittaja saa tehdä yhden opintosuorituksen, cumun ja laudaturin suorittajat 2 ja tohtorin arvoa hakevat 3 opintosuoritusta ravintolaa kohden.
  8. Tentaattorit arvioivat Appro -suorituksen loppubilepaikassa. Tentaattorin arvostelusta ei voi valittaa.

Suoritusmäärät

Kauppakadun Appron tutkinnot ja niihin vaadittavat suoritusmäärät ovat seuraavat:

Arvonimi Merkki Suoritusleimojen määrä
Naiset Miehet
Approbatur Approbatur-haalarimerkki 8 10
Cum laude Cum laude -haalarimerkki 10 12
Laudatur Laudatur-haalarimerkki 13 15
Tohtori Tohtori-haalarimerkki 17 19
Übertohtori Übertohtori-haalarimerkki 17 19

*Übertohtorin tutkinnon voi suorittaa vasta Tohtorin tutkinnon jälkeen. Merkki erittäin ansioituneesta Appro-suorituksesta.

K-18

Koska tapahtuma sijoittuu pääasiallisesti baareihin, tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Huomaathan varata mukaasi kelvollisen, virallisen henkilötodistuksen, sillä kaikkien osallistujien ikä tarkistetaan ensimmäisen kerran jo lähtöpaikalla. Opiskelijakortti ei kelpaa, mutta ajokortilla pääset sisään!

Mitä laitan päälleni?

Kauppakadun Appro on loistava tilaisuus pukeutua haalareihin tai oman teeman mukaan vaikka koko porukalla. Kaikenlaisessa varustuksessa, tervetuloa! Suomen säähän kannattaa aina varautua tottakai etukäteen.

 

Jos jokin asia jäi vielä vaivaamaan, ota epäröimättä yhteyttä info@kauppakadunappro.com.